Skip anunțuri

Anunțuri

Picture of Platformă Instruire Administrator
Publicarea îndrumarului pentru avocați "Expertiza judiciară"
by Platformă Instruire Administrator - sâmbătă, 9 ianuarie 2016, 2:40
 

ABA ROLI Moldova, recent, a publicat un nou îndrumar pentru avocați: "Expertiza judiciară". Acest îndrumar are drept scop familiarizarea profesioniștilor din RM cu tipurile de expertize folosite de specialiștii din SUA.

Îndrumarul poate fi descărcat de pe platforma de învățământ la distanță pentru avocați, care poate fi accesată la adesa www.abaroli.md/moodle.

Picture of Platformă Instruire Administrator
Lecție publică pentru avocați „Audierea simplă și încrucișată a martorilor”
by Platformă Instruire Administrator - marţi, 7 iulie 2015, 3:41
 

În data de 26 mai a.c. a avut loc o nouă instruire pentru avocați având drept subiect „Audierea simplă și încrucișată a martorilor”. Seminarul a fost condus de către profesorul Lawrence Welsch Kessler (SUA),  din cadrul Hofstra Law School din New York. 

Domnul Lawrence a împărtășit cu avocații ...

Read the rest of this topic
(222 words)
 
Picture of Platformă Instruire Administrator
Un nou curs accesibil pentru utilizatorii platformei
by Platformă Instruire Administrator - joi, 18 iunie 2015, 10:39
 

Cursul „Invocarea și aplicarea pedepsei în procesul civil” prezentat de către lectorul universitar, doctor în drept Cazac Octavian, a fost încărcat pe platforma ABA/ROLI Moldova și este accesibil spre accesare. 

 

Skip available courses

Available courses

Principiile și Deontologia Profesiei de Avocat” este un curs care dezvăluie principalele reguli deontologice ale activității practice a unui avocat, prin referință la cadrul juridic și practica națională, europeană și internațională. Pe lângă componentele tradiționale privind deontologia profesională cursul tentează să dezvăluie și aspecte profesionale mai noi, cum ar fi cele legate de reforma Codului Deontologic al Avocatului (2016), prezența avocatului în spațiul on-line, contextul elaborării unei Convenții europene a profesiei de avocat. Materialele propuse includ lecții video, studii de caz, selecție de documente relevante privind regulile deontologice și practica la nivel național, european și internațional.

Instruirea a fost înregistrată în cadrul lecțiilor publice petrecute de ABA/ROLI Moldova în parteneriat cu Amnesty International Moldova. Prezentarea Domnei Raisa Botezatu, se axează pe aspectele materiale și procedurale de aplicarea a art. 385 alin. (4), care prevede reducerea pedepsei penale de către judecător în cazul în care au fost admise încălcări ale drepturilor inculpatului. 

Prezentarea este bazată pe practica judiciară din Moldova, aspectele procedurale în privința reducerii pedepsei și încălcările cele mai des întâlnite pentru care poate fi cerută aplicarea art. 385 alin. (4) CPP, precum și trimiteri la jurisprudența CEDO, a Curții Constituționale a României.


Extrase test admitere stagiere